Nitrilhansker: Alt du trenger å vite

Nitril engangshansker

Nitrilhansker er et populært og viktig verktøy innenfor en rekke bransjer, fra medisinsk og industriell til matrelatert. De tilbyr en rekke fordeler, inkludert komfort, beskyttelse og allergivennlighet. I denne artikkelen vil vi utforske alt du trenger å vite om nitrilhansker, slik at du kan ta et informert valg når du kjøper engangshansker til din praksis eller virksomhet.

Fordelene med å bruke nitrilhansker

Nitrilhansker er laget av syntetisk gummi og tilbyr en rekke fordeler sammenlignet med andre typer engangshansker. De er sterke og motstandsdyktige mot punktering, noe som betyr at de gir god beskyttelse mot skarpe gjenstander og kjemikalier. De er også mer elastiske enn latekshansker, noe som gir bedre komfort og passform. I tillegg er nitrilhansker allergivennlige, noe som gjør dem til et godt valg for de med lateksallergi.

Nitrilhansker vs. latekshansker: Hva er forskjellen og hvilken er best for deg?

Latekshansker er laget av naturlig gummi og har lenge vært en populær type engangshanske. Imidlertid har nitrilhansker blitt stadig mer populære på grunn av deres allergivennlige egenskaper og økte motstand mot punktering og kjemikalier. Hvis du har en lateksallergi, eller hvis du arbeider med skarpe gjenstander eller kjemikalier, er nitrilhansker det beste valget for deg.

Hvordan velge riktig størrelse på engangshansker for best mulig komfort og beskyttelse

For å sikre at engangshanskene gir best mulig komfort og beskyttelse, er det viktig å velge riktig størrelse. Mål håndens omkrets ved å plassere et målebånd rundt den bredeste delen av håndflaten, og sammenlign målingen med produsentens størrelsestabell. Husk at hanskene skal sitte godt, men ikke for stramt, slik at du kan bevege fingrene fritt.

Allergivennlige alternativer: Hvorfor nitrilhansker er et godt valg for de med lateksallergi

Lateksallergi er en vanlig årsak til hudirritasjon og allergiske reaksjoner hos personer som bruker engangshansker. Nitrilhansker er laget av syntetisk gummi og inneholder ikke lateksproteiner, noe som gjør dem til et trygt og allergivennlig alternativ.

Kvalitetskontroll: Hva du bør se etter når du kjøper nitrilhansker til din praksis

Når du kjøper nitrilhansker, er det viktig å se etter godkjenninger og sertifiseringer som garanterer kvalitet og sikkerhet. Sørg for at hanskene er CE-merket og oppfyller kravene i EN 420, EN 455, EN ISO 374-5 og EN ISO 374-1 / Type B.

Riktig bruk og fjerning av engangshansker for å minimere krysskontaminering

For å minimere risikoen for krysskontaminering, er det viktig å bruke og fjerne engangshansker på riktig måte. Vask hendene før du tar på hanskene, og unngå å berøre andre overflater enn det du arbeider med. Fjern hanskene ved å trekke dem av fra innsiden, uten å berøre utsiden, og kast dem i en egnet avfallsbeholder.

Hvordan de brukes i medisinske, industrielle og matrelaterte felt

Nitrilhansker er ikke bare for medisinsk bruk – de er også populære i industrielle og matrelaterte bransjer. De gir beskyttelse mot kjemikalier, skarpe gjenstander og krysskontaminering, og er et trygt og allergivennlig alternativ for ansatte og kunder.

Skomaskiner AS’ nitrilhansker – det beste valget for din praksis eller virksomhet

Skomaskiner AS tilbyr høykvalitets nitril engangshansker som er pudderfrie og godkjent for medisinsk bruk. Våre hansker kommer i størrelse S / M / L og er blå. De oppfyller alle nødvendige krav og godkjenninger, inkludert CE, EN 420, EN 455, EN ISO 374-5 og EN ISO 374-1 / Type B. Velg Skomaskiner AS’ nitrilhansker for optimal komfort, beskyttelse og allergivennlighet i din praksis eller virksomhet.

Produktene finner du her.